9. decembra 2017

Výzdoba vstupného priestoru

Ak sme sa už rozhodli, ako vyzdobíme jednotlivé miestnosti bytu, na prípravu použijeme aj rôzne doplnky, ozdoby, stuhy, ktoré už máme v domácnosti. Popri tradičných postupoch vyskúšajme aj niečo celkom nové nevšedné. Nechajme sa uniesť svojou fantáziou!
Ako základ môžeme použiť rôzne materiály. Dekoračný strom umiestnený v kvetináči prišiel do módy len nedávno. No dnes sa dostal aj do bytov krášliac najmä vstupné časti. Výberom farieb a ozdôb môžeme pripraviť veľmi exkluzívny strom. Môžeme dobre využiť aj vianočné ozdoby, gule, zlaté a strieborné reťaze, ba i v zásuvkách zabudnutú a dávno nepoužívanú bižutériu.
S blížiacimi sa Vianocami sa čoraz častejšie objavujú na vchodových dverách stále krajšie vianočné vence. Zhotovujú sa z čečiny, z halúzok rakyty, zo slamy, z textílie, zo stužiek. Nápadov je nekonečné množstvo. Okrem dekorovania dverí domáci čoraz častejšie ozdobujú rastliny okolo vchodu.
Kto je predvídavý, ten myslí n Vianoce už na jar. V máji pozbierame opadané šišky, lebo pri predvianočných prípravách ich budeme potrebovať. Vhodné sú nielen na ozdobu stola, ale aj ako ozdoba na vianočný stromček, do samostatných kompozícií i ako dekorácia do detskej izby. V lete treba nazbierať aj klasy pšenice či ovsa , lebo neskôr ich už darmo budeme hľadať. Na jesenných prechádzkach zozbierame makovice, žalude, orechy, plody rastlín, samorasty, to všetko sú dôležité komponenty vianočnej dekorácie. Neobídeme nevšímavo ani popri parkoch alebo burinou zarastených priestoroch, lebo uschnuté steblá alebo plody bodliaka, moháru, ibišteka trojdielneho či pichliača roľného sa dajú výborne použiť do rôznych kompozícií. Musíme ich len včas pozbierať. Pri vianočnej príprave sa dostanú k slovu aj také predmety, ktoré inokedy uschovávame v zásuvkách a skriniach. Ak do nich dáme vhodnú sviečku, sú pekné, no môžeme ich ešte skrášliť, ak okolo sviečky vytvoríme kruh z rôznych prírodných materiálov. Farba mašle sa musí vždy prispôsobiť farbe sviečky.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára