9. decembra 2017

Vianočné dekorácie

Dekorácia z cezmíny a brečtanu – cezmína s brečtanom sa už po stáročia viažu do vianočných zväzkov. Variant spestrenia predstavuje táto okrúhla dekorácia stola. Dostatočný kontrast vytvára panašovaný brečtan použitý v kombinácii s brečtanovými bobuľami. Umelé červené bobule zvýrazňujú efektný vzhľad cezmíny a menšie listy nastriekané zlatou farbou dodávajú tejto kompozícii elegantný lesk. Základ zväzku tvorí piaflor nasiaknutý vodou. Ak ho sem - tam opäť navlhčíte, dekorácia vydrží svieža aj desať dní.
Grirlanda lístia z alobalu – trblietavé dubové lístie tvorí slávnostnú girlandu na striebornom smreku. Listy sú z hrubšej alobalovej fólie.
Svieža a žiarivá – voňavé široké červené ruže, biele tulipány, ľalie korenistej vône, bledoružové a zlatisté orchidey, listy fatsie a udivujúce kvety pripomínajúce labky kengury prevísajú zo sviatočnej, neprvidelne tvarovanej vázy. Krásu tejto kvetinovej dekorácie umocňuje pozadie zo zlatými hviezdičkami.
Žiarivá zlatá dekorácia – pôsobivou ozdobou vašich vchodových dverí bude aj táto neobyčajná zlatá dekorácia s anjelikmi, ktorí akoby sa dotýkali hviezd, so špirálami stužky harmonizujúcej s oblými tvarami anjelov.
Zelená krása – vence z vetvičiek vždy zelených rastlín sú najkrajšie, keď nie sú ozdobené nijakým neprírodným materiálom. Vtedy vynikne ich prirodzená krása. Tento veniec bude pôsobiť efektívne na jednoduchých i dekoratívnejších vchodových dverách.
Zelená kytica – pôsobivú rastlinnú dekoráciu si môžete urobiť aj do staršej keramickej nádoby alebo kanvice na vodu. Vybrané hrdzavé odtiene listov mahónie, bobuľky čierneho korenia, zlatisté listy drieňa, sviežu zeleň ihličia, listy hlošiny, striebristé vetvičky s dlhými jahňadami, vodopády vetvičiek s malými zelenými datľami a červené bobuľky vtáčieho zobu.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára